• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Операта „Бохеми“ гледаме онлайн на 7 май
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Webp.net-resizeimage

  Жан Франсоа Донт прави нов и подчертано съвременен режисьорски прочит на едно от най-поставяните произведения от италианския оперен репертоар

  На 7 май от 19 часа ценителите на оперното изкуство ще се насладят онлай на операта “Бохеми” в проекта на ТМПЦ-Варна – “Споделени представления”. В Youtube канала DRAMA&OPERA VARNA, както и в страницата на Държавна Опера – Варна в социалните мрежи ще може да се види запис от представлението във FOREST NATIONAL, Брюксел от 2018 г.

  Една от най-поставяните опери от италианския оперен репертоар „Бохеми“, ще видите в различен, нов и подчертано съвременен режисьорски прочит, дело на Жан Франсоа Донт, едно от известните имена на европейската оперна сцена, а музикалният прочит е на маестро Деян Савич, дългогодишен главен диригент и генерален директор на Белградската опера.

  В главните роли ще чуете блестящите солисти на Държавна Опера Варна и гостите – Таня Иванова, Ивайло Михайлов, Свилен Николов, Пламен Димитров, Деян Вачков, Илина Михайлова и Гео Чобанов. Участват хор и оркестър на Варненска опера с диригент-постановчик Борислав Иванов.

  Вярваме, че този необикновен спектакъл, аплодиран от 5000 души в Брюксел, ще ви достави истинско удоволствие!
  Съхранете духа и здравето си, останете у дома и споделете с нас любовта към изкуството?!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg