• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Солисти от варненската опера ще пеят “Ода на радостта” от балконите на театъра
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Варненска опера, Драматичен театър

  Инициативата ще е на 9 май, по повод Деня на Европа

  На 9 май, събота от 18:00 до 18:20 ч. водещи солисти от Държавна опера – Варна ще отправят специален поздрав към гражданите на Варна с живо изпълнение от балконите на театъра по случай Деня на Европа с изпълнение на химна на Европа – “Ода на радостта” от Бетовен, националния химн на Република България – “Мила Родино” от Цветан Радославов, както и прочутия квартет от операта “Риголето” на Верди.

  С изпълнението на Мария Павлова, Михаела Берова, Валерий Георгиев и Иво Йорданов и музикален съпровод на пианиста Стефан Бояджиев се поставя началото на редовни изяви на живо от балконите на сцена “Ротонда” до края на месец май.

  Очаквайте допълнителна информация и програма за следващите изпълнения, които ще се провеждат всяка събота от 18:00 до 18:20 ч. Споделете радостта от живото оперно изкуство и се присъединете към нас от градския площад или онлайн на страницата на Държавна опера – Варна във Facebook, призовават от ТМПЦ – Варна апелират към публика да бъде отговорна и да се наслади на изпълнението, спазвайки съответната физическа дистанция и съобразявайки се с необходимите предпазни мерки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg