• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Доходно място” на Крис Шарков гледаме онлайн на 9 май
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  event_89156

  Артисти от шест държави ще четат на родния си език в деня на Европа

  Драматичен театър “Стоян Бъчваров” ще поздрави почитателите си за Деня на Европа с интересни и вълнуващи видеа от няколко европейски държави. В рамките на инициативата “Театърът чете от вкъщи” на 8-ми и 9-ти май зрителите ще се срещнат със специално поканени за отбелязването на празника артисти. Те ще прочетат или изпълнят на родния си език избрано литературно произведение, като ще има и субтитри на български език. Получени са поздравителни видеа от Русия, Германия, Франция, Грузия, Чехия и специално записано за този ден видео от България. Няколко актьори, режисьор и оперна певица са измежду специалните гости на това празнично издание на “Театърът чете от вкъщи”. Кои са те и какво са избрали за Деня на Европа гледайте на страниците на ДТ “Стоян Бъчваров” във Facebook, YouTube и Instagram, както и в събитието на поредицата.

  А същата вечер от 19:00 ч. в инициативата “Споделени представления” ще проследим спектакъла на Крис Шарков “Доходно място”. Творческият път на един от най-нашумелите родни режисьори започва във Варненския драматичен театър с „Макбет” от Шекспир. “Доходно място” е неговото завръщане пред ценителите в морския град.  Спектакълът по Александър Островски е представен премиерно в края на 2015-а.  В ролите са актьорите Адриан Филипов, Стоян Радев, Веселина Михалкова, Ина Добрева, Цветина Петрова, Николай Кенаров, Пламен Димитров, Петя Янкова, Свилен Стоянов, Стефан Додуров, Гергана Арнаудова и Валери Вълчев. Авторската музика е на Георги Георгиев, познат от “Остава” и Homeovox.

  “Доходно място“ от Александър Островски е социална сатира и семейна драма, поставена в контекста на неолиберализма, в общество на корупция и пазар на удоволствията. Постановката изследва кризата на модерния либерален източноевропеец, заседнал някъде в Прехода на социалните системи, а и на собствения си живот. „Доходно място“ преосмисля старите нови теми за морала и властта, за любовта и икономиката”, обяснява Крис Шарков пристрастията си към текста на Александър Островски.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg