• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Допускат се и посещенията на музеи на открито
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  Кметът на Варна издаде заповед за ресторанти и заведения, както и за самостоятелните плувни комплекси, съобразена със заповедта на министъра на здравеопазването

  Ресторанти, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.) при спазване на определени противоепидемични мерки – разстоянието между масите в заведенията трябва да бъде минимум 1,5 метра. Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици. Това се посочва в заповед на кмета на Община Варна, издадена във връзка със заповед на министъра на здравеопазването.

  Актуализира се и разстоянието между чадърите в самостоятелни плувни комплекси и басейни. Разстоянието между два чадъра, измерено от центъра на чадърите, в площите на открито около басейните, трябва да бъде най-малко 5 метра. Допускат се и посещенията на музеи на открито, при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.

  С друга заповед се отменя преминаване на светофарите на автоматичен режим за пешеходци.

  Пълния текст на заповедите, вижте тук тук: varna.bg

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg