• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  България ще си сътрудничи в областта на образованието с Катар и Палестина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  образование

  Министерският съвет одобри Споразумението за сътрудничество в областта на образованието, научните изследвания и технологиите между правителството на Република България и правителството на Държавата Катар, подписано на 12 януари 2020 г. в гр. Доха, Катар.

  С него се насърчават активизирането и задълбочаването на връзките в училищното образование, сътрудничеството в областта на магистърските и докторските програми и научните изследвания, организирането на научни семинари и лекции, конференции и обучения.

  Дейностите по изпълнение на подписаното Споразумение ще допринесат за активизиране и задълбочаване на двустранните отношения в областта на образованието между България и Катар.

  Правителството утвърди и Спогодбата за сътрудничество в областта на образованието между Министерството на образованието и науката на Република България и Министерството на образованието и висшето образование на Държавата Палестина, подписана на 14 юни 2018 г. в гр. Рамалла, Палестина.

  Спогодбата ще насърчи двустранното сътрудничество в областта на основното, средното, професионалното и висшето образование, включително чрез участие на учениците в началните и средните училища в международни образователни и художествени конкурси.

  Дейностите по изпълнение на Спогодбата ще спомогнат за активизиране на двустранния академичен обмен чрез определянето на квоти за студенти и насърчаване ежегодния обмен на академичния състав.

  Предвижда се и осъществяване на сътрудничество между компетентните институции с цел насърчаване и облекчаване на взаимното признаване на дипломите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg