• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Екипи на РЗИ провериха 470 пътници, пристигнали на летище Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  летище Варна

  Два екипа на Регионалната здравна инспекция във Варна са проверявали пътниците, пристигнали с три полета от Германия, Нидерландия и Великобритания на летището във Варна след възстановяването на полетите от нискотарифна авиокомпания. Това съобщи Стоян Пасев, областен управител на Варненска област, пред кореспондента на БНР Даниела Стойнова.

  “470 души пристигнаха на летището, а от първия полет около 30% от пътниците са от Варна. Останалите са от други населени места в североизточния район, включително има и от Бургас”, каза още областният управител.

  Средно по два полета на ден пристигат от други държави на летище Варна. Само във вчерашния ден 300 души са напуснали Варна и са използвали самолетен транспорт, по-голямата част от тях са заминали за Англия.

  Стоян Пасев коментира и новите два случая на коронавирус във Варна. В единия от тях става дума за моряк от Варна, който е преминал двуседмична карантина. “След 14-дневната задължителна карантина той е дал положителен резултат за коронавирус. Сега той ще бъде карантиниран за още 28 дена”, допълни Пасев. Към този етап няма данни за другия заразен с коронавирус във Варна.

  “Апелът ми е към всички – да се спазват хигиенните условия и да се използват всички предпазни средства”, подчерта областният управител.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg