• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Зелени коридори за туристи от съседни страни, обмислят от министерството
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Плаж Туристи

  Ако в хотел се установи случай на заразен с COVID-19, обектът няма да бъде затварян, гласят предписанията към бранша

  Коридори за улеснено пристигане в България на туристи от съседни страни, които пътуват с автомобили и автобуси, обмислят от Министерството на туризма. Мярката ще е особено полезна за гостите от Румъния, тъй като северната ни съседка обикновено е един от ключовите пазари за летния ни туризъм. Върху предложението ще се постави акцент, ако не бъде прието отварянето на границите за чужденци, което предстои да се обсъди от Европейската комисия. Обмислят се и визови облекчения за пристигането в България на туристи от Турция и Русия, съобщи специално за Varnautre.bg председателят на варненската туристическа камара Илин Димитров. Той бе сред поканените, заедно с представители на бранша, на среща в министерството на туризма, по време на която бяха объдени с Николина Ангелкова притесненията относно предстоящия летен туристически сезон.

  Новините за туристическия бранш са добри, лаконичен бе Илин Димитров. Едно от най-чаканите решения е свързано с това как ще се постъпва ако в обект за настаняване бъде установен случай на заразен с COVID-19. Според предписанията на министерството в този случай хотелът няма да бъдат затварян, а болният ще бъде карантиниран. Подробният регламент за работа в условията на коронавирус, изготвен от министерството на туризма, съдържа над 40 страници и предстои да бъде утвърден от здравното министерство.

  При пореднат си среща с представители на бранша, на която присъства и председателят на варненската туристическа камара, Николина Ангелкова подчерта, че относно цените за плажни принадлежности и размера на концесиите ще се подхожда индивидуално съобразно спецификите на всеки обект. Предстои посещение на министъра на туризма в региона на Варна и Добрич в средата на май, когато темата ще бъде подробно обсъдена.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg