• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Учени от БАН получиха дарение от 5 000 лв. за проекта “Наука срещу COVID-19”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  БАН

  С дарение от 5 000 лева на Българската академия на науките Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ, член на Българска стопанска камара) подкрепя проекта за научни разработки “Наука срещу COVID-19”. Предвижда се изпълнението на важни научно-приложни задачи, свързани с диагностиката, лечението и създаването на ваксини срещу коронавируси, съобщават от Българска академия на науките.

  В „Наука срещу COVID-19“ на БАН участват учени от Института по молекулярна биология „Акад. Румен Цанев“, Института по микробиология „Стефан Ангелов“, Института по биофизика и биомедицинско инженерство и Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей.

  Събраната сума е предоставена от членовете на асоциацията през месец април тази година. Вярваме в потенциала на българската наука и достиженията на учените от БАН, което ни дава надежда, че страната ни може да допринесе за откриването на ваксина и лекарство чрез успешни разработки. Затова подкрепяме БАН и по-конкретно четирите института, които активно работят в това направление, посочват от асоциацията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg