• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пробация, глоба от 5000 лева и 100 часа общественополезен труд за мъж, нарушил карантина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд


  70-годишният Хасан Х., който по време на задължителната карантина по предписание на РЗИ в Търговище отишъл да си купи цигари от магазин в Омуртаг, получи наказание „Пробация“ с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи два пъти седмично с пробационен служител за срок от 6 месеца, както и задължителни пробационни срещи в рамките на една година с пробационен служител.

  Това се случи, след като състав на Районния съд в Омуртаг одобрил споразумението между подсъдимия и Териториалното отделение към Районната прокуратура в Търговище.

  70-годишният мъж трябва да заплати и глоба от 5000 лева и да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.

  Хасан Х. се завърнал от ФРГ на 24 март тази година. По предписание на РЗИ в Търговище възрастният мъж трябвало да прекара задължителната карантина от 14 дни на адрес в Омуртаг. На 1 април служители на реда установили, че той не е на адреса, с което осъществил състава на престъплението по член 355, ал. 2 от НК.

  Одобреното с определение на Районния съд в Омуртаг споразумение е окончателно и е със сила на присъда.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg