• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Българската асоциация на заведенията изрази благодарност за огромната подкрепа на премиера и правителството
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  Българска асоциация на заведенията

  Българската асоциация на заведенията изразява своята благодарност за огромната подкрепа, която премиерът Борисов и  българското правителство оказаха на бранша.

  Решението ДДС за заведения, заведения за обществено хранене и развлекателен сектор, категоризирани по Закона за туризма, да бъде намалено на 9% е мярка, от която се нуждаехме, за да възстановим бизнеса си в тази тежка ситуация и да запазим в максимална степен служителите си.

  Намаляването на сивия сектор в бранша ни винаги е бил основен приоритет на нашата Асоциация, като смело можем да заявим, че до момента сме постигнали сериозни успехи при реализирането му. Вярваме, че намалената ставка на ДДС е поредната правилна стъпка в тази посока.

  Отлагането на влизането в сила на промените в Наредба Н-18 за срок от една година също е сериозна подкрепа за нас и ние сме убедени, че заедно с Министерството на финансите и НАП до 1 март 2021 г. ще изчистим всички спорни текстове в нея. Така, че да се получи работещ документ, който да бъде от полза за всички.

  Всяка една от останалите договорени помежду ни мерки доказва, че българското правителство разбира проблемите на нашия бизнес и ние сме благодарни за реакцията, която със сигурност ще помогне за неговото възстановяване и за запазване на работните места на хилядите, които изкарват прехраната си с него.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg