• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Община Белослав с най-висок рейтинг по прозрачност сред общините във Варненска област
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  победител


  Община Белослав за втори път е на престижната 2-ра позиция в рейтинга на активната прозрачност на „Програма достъп до информация“ за 2020 година.

  В рейтинга на българските общини с общ сбор от 95,4 точки, Община Белослав е оценена на 2-ро място сред 265 институции в страната и с най-висок рейтинг по прозрачност между 12-те общини във Варненска област.

  Целта на проучването е да оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове за публикуване на информация в интернет и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

  През годините Община Белослав винаги е заемала престижни челни позиции за своите активни действия за прозрачно и открито управление. Независимото проучване на „Програма достъп до информация“ е доказателство за успешните практики на Община Белослав за публичност в процеса на предоставяне на информация.

  От „Програма достъп до информация“ са публикували резултатите от ежегодния рейтинг на активната прозрачност. Нивото на прозрачност през 2020 г. е оценявано с точки по 109 индикатора за първостепенните разпоредители с бюджет, 119 индикатора за общините и 95 индикатора за териториалните звена на централните органи на власт и второстепенни разпоредители с бюджет.

  Пълната класация може да бъде видяна тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg