• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Предупредиха служител в магазин за дрехи, неспазил противоепидемичните мерки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  clothing-3739798_1280

  Проверен е сигнал за хора без маски в Хипермаркет

  За периода от 08 до 14 май 2020-а служители на отдел “Държавен здравен контрол” извършиха проверки на 162 обекта, във връзка със спазването на Заповедите на Министъра на здравеопазването относно извънредно положение, в това число 25 проверки, съгласно Заповед № РД-01-263/14.05.2020г. на Министъра на здравеопазването и обявената с Решение на № 325 на Министерски съвет от 14.05.2020г. извънредна епидемична обстановка.

  Проверките са извършени в заведения за хранене и развлечения, хипермаректи и магазини за хранителни стоки, аптеки, салони за красота, магазини за домашни потреби, магазин за дрехи и др. Във връзка с провеждане на задължителни противоепидемични мерки е връчено 1 предписание за провеждане на задължителни противоепидемични мерки на отговорното лице в магазин за дрехи.

  За периода са извършени 7 броя съвместни проверки на служители на отдел “ДЗК” и отдел “ОКМД” относно предлаганите в аптеките биоциди, приготвени като екстемпорални форми.

  Обработен през отчетния период е 1 сигнал, постъпил по електронна поща, който е неоснователен. Сигналът касае присъствие на хора в Хипермаркет без лични предпазни средства /маски/.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени общо 7 проверки на аптеки. Няма наложени санкции, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg