• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изложба живопис на Аршак Нерсисян представя галерия Le Papillon
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  lepapilon

  Обединени в темата „Три сезона в годината“, са включени 22 живописни платна, където зимата липсва, а светлината и топлината на идващото лято ни залива на талази

  С голямо удоволствие и нетърпение Арт галерия Le Papillon представя отдавна планираната изложба на Аршак Нерсисян с най-новите му живописни платна от 21-ви май до 17-ти юни 2020. Изключително важно е в трудни времена да бъде съхранен духът, естетиката и стремежа към красивото, убедени са от галерията.

  “Именно това е и една от мисиите на изкуството, утвърдила се още от древността в един от съществените стълбове на здравото общество, надграждайки ежедневното битие на хората. Произведенията на изкуството, като продукт на менталното и емоционално преживяване на твореца, са точно онези съществени елементи, които изострят човешките сетива, поддържат вътрешния баланс, зареждат с енергия. А точно такива са картините на Аршак Нерсисян – заразяващи с добро настроение, ведрост, жизнерадост, позитивизъм и любов. Те щедро даряват зрителя с добра енергия и разчупват възприятията със своята сложна стереометрия, кубистична форми, ярки и сложни, дълбоки цветове. Обединени в темата „Три сезона в годината“, в тази изложба са включени 22 живописни платна, като осъществена негова мечта, където зимата липсва, а светлината и топлината на идващото лято ни залива на талази”, разказват от Le Papillon.

  Творчеството на Аршак вълнува искрено и дълбоко, не оставя нито един зрител равнодушен. Развил до изключително високо ниво умението да придава многоплановата сюжетност и движение на фигурални композиции, пейзажи и застинали обекти, в наслоените едновременно плътни и прозиращи багри в платната си, Аршак сътворява картини, които са притегателни и силно магнетични.

  Голямо място в тази експозиция е отредено на натюрмортите и пейзажите, но в няколко от платната авторът е акцентирал и върху любимата си тема за женското начало и жената като муза. Всички творби са изпълнени в характерния за него в последните му творчески години кубизъм, надградил високите си рисувачески умения в разграждане на формата и цвета. Фигуралните композиции на Аршак в тази изложба доказват топлата обич, която той изпитва към вдъхновяващата и същевременно загадъчна женска природа, разгръщайки фовистично дамски портрети в обли форми. Нежността и силата прозира зад цветните ветрила и в нежните извивки на позата им в стаята, на плажа или в обикновен разговор. Натюрмортите му, често разработени в няколко плана и с пейзажни елементи, са темпераментни, богати композиции, наситени с пъстра палитра от наслагани един след друг тонове. Особено интригуващи и интересни са пейзажите на Аршак – разпознаваеми, в категоричния почерк на автора, изпълнени с великолепно чувство за живопис и баланс, където силните и приглушените цветове са в единство.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg