• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Плажът в Шкорпиловци все още е безлюден
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ШКорпиловци 4

  Очаква се концесионер да бъде избран до края на май, съобщи кметът на селото Атанас Кателиев

  Плажът в к.к Шкорпиловци все още е безлюден, установи репортерска проверка на Varnautre.bg. Не бяха забелязани дейности по подготовка – заведенията са затворени, защитнатата дига, издигната пред тях, все още не е премахната, няма поставени чадъри.

  шкорпиловци1

  Припомняме, че в края на март тази година Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за плаж „Шкорпиловци – централен“. Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие, като предложението е срокът на концесиите да е по 20 години.

  Аргументите за това решение са във връзка с икономическата ефективност – срок на откупуване на инвестициите, както  и по отношение на дългосрочното развитие на крайбрежието.

  Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морския плаж „Шкорпиловци – централен“ е 24 923,99 лева без ДДС.

  шкорпиловци2

  Потърсихме за коментар кмета на с. Шкорпиловци Атанас Кателиев, който заяви за Varnautre.bg, че към момента концесионер за централния плаж в к.к Шкорпиловци все още няма. Процедурите текат, очаква се да приключат до края на м.май. Това е и причината да не е започнала подготовката за сезона. Кметът изрази увереност, че наемател ще се намери, тъй като традиционно интересът към този плаж е голям.

  Оптимист съм и вярвам, че всичко ще се подреди, допълни г-н Кателиев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg