• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С „Приключения опасни с герои сладкогласни” откриват сцена “Зад театъра” на 1 юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  приключения
  Снимка: Пламен Гутинов

  Реконструкцията на сцена “Филиал” може да започне до месеци и да бъде готова за 100-годишния юбилей на варненския театър през 2021 г., съобщи директорът на ТМПЦ-Варна Даниела Димова

  Варненският театър „Стоян Бъчваров” ще обособи открита сцена на гърба на основната откъм улица „Русе”. Нейният капацитет ще е за 55 зрители при спазване на определените изисквания за безопасност, съобщи в ефира на Дарик директорът на ТМПЦ-Варна Даниела Димова.

  Първото представление, което ще могат да гледат зрителите на новата сцена “Зад театъра”, е „Приключения опасни с герои сладкогласни” на 1 юни.

  За 10 юни е насрочен спектакълът „Любовни писма” с Яна Маринова и Свежен Младенов, който при интерес ще се играе в три поредни дни.

  Optimized-14

  На откритата сцена през лятото ще бъдат поставени още спектаклите „Приятели”, „Само за жени”, „Монтажът на моя филм” и „Едноокият цар”.

  Билети за представленията започват да се продават на 20 май – от касата на основна сцена.

  Даниела Димова очаква след средата на месец юни да бъде отворена и сцената на Летния театър, където максималният капацитет ще бъде за 700 зрители. За 18 юни там е планиран спектакълът „Корона опера гала”, в който различни солисти ще изпълняват арии на короновани особи.

  За 24 юни е насрочен мюзикълът „Да пееш под дъжда” с Мариан Бачев и Орлин Горанов, а за 30 юни – „Травиата”.

  опера

  През летните месеци любителите на операта ще могат да гледат три премиери – „Хубавата Елена” на 3 юли, „Чаплин” на 25 юли и 1 август, „Парижката света Богородица” – на 14 август.

  На 11 август ще бъде поставена операта „Макбет” с Александрина Пендачанска.

  Заради опасност от падане на артефакти това лято вероятно няма да има представления на големите Римски терми. На сцената на малките терми обаче ще има 8 концерти и спектакли, каза още Даниела Димова.

  Очаква се тези дни да бъдат отворени офертите за дългоочаквания ремонт на Сцена “Филиал”. Ако няма обжалвания, реконструкцията ще започне до месеци и сцената може да бъде готова за 100-годишния юбилей на варненския театър през 2021 г. Първото представление в обновената зала ще бъде поверено на режисьора Явор Гърдев, съобщи директорът на ТМПЦ-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg