• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С 200 часа общественополезен труд и пробация е наказан нарушител на карантината
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съд

  Мартин Н., който е бил обвиняем за многократно нарушаване на наложената му карантина след завръщане в чужбина, получи наказание пробация с две пробационни мерки, както и полагане на 200 часа безвъзмезден труд в рамките на една година.

  Той е бил привлечен като обвиняем за престъпление по член 355, ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние, в извънредно положение и по време на пандемия с острозаразна болест, каквато е коронавирусната инфекция.

  Обвиняемият се завърнал от чужбина на 1 април тази година. Влязъл в България през Русе. Здравните власти му издали предписание за поставянето му под карантина за срок от 14 дни във връзка с епидемиологичните мерки, издадени против разпространението на COVID-19 в България. Въпреки това той нарушил задължителната каратнина, и то няколко пъти.

  По време на проверките на служители на полицията мъжът не бил открит на посочения от него адрес за изолацията му.

  Мартин Н. се отказал от разглеждане на делото срещу него по общия ред и сключи споразумение с Районната прокуратура в Шумен, като приел да търпи двете пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 6 месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за същия срок.

  Той ще положи и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

  Одобреното от Шуменския районен съд споразумение е със сила на присъда и е окончателно.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg