• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Откриват Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 19 юли
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  варненско лято

  Международният музикален фестивал „Варненско лято“ 2020  ще бъде открит на 19 юли. Концертите и спектаклите ще продължат до октомври месец, съобщиха от дирекция “Култура и духовно развитие” в Община Варна. „Изнасяме основните събития на откритите сцени на град Варна.

  Ще използваме възможностите на популярния в цял свят Летен театър, като спазваме изискванията за социална дистанция и хигиена. Под открито небе там, на 19 юли, ще направим официалното откриване със Симфоничния оркестър на Държавна опера – Варна под палката на маестро Найден Тодоров“, представя идеята маестро Марио Хосен, артистичен директор на фестивала.

  След музикалната емблема на фестивала рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров, на сцената ще излезе и един от най-талантливите млади български пианисти – Емануил Иванов, носител на първа награда от престижния клавирен конкурс „Бузони“ 2019.  Той ще солира в Концерт №1 на Рахманинов за пиано и оркестър. Емануил Иванов е носител на приза “Млад музикант на годината” за 2019 г., избран преди броени дни с вота на публиката в традиционната анкета на предаването “Алегро виваче” на БНР.

  В обновената програма ще бъдат застъпени престижните български изпълнители, а новата организация ще позволи да има появи във всички традиционни модули на фестивала – Основна програма, Симпозиум, Музикална лаборатория, Лятна академия, Барок, Опера в летния театър и Кросовър.

  Ще се проведат и класовете от Лятната академия, но с нови дати – от 12-ти до 19-ти август.

  Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери – 2 лв. Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2020: за концертите – на касите на ФКЦ и онлайн на за „Опера в Летния театър“ – на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн.

  Продажба на билети в деня на събитията – на място преди събитието.  ММФ „Варненско лято“ 2020 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“ и със съдействието на Градската художествена галерия, ГХГ „Борис Георгиев“, РИМ-Варна, ТМПЦ-Варна и ФКЦ.

  Пълната програма на ММФ „Варненско лято“ 2020 можете да откриете в сайта на фестивала

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg