• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Парламентът обсъжда намаляване на ДДС за книги на 9 %
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  парламент22

  Парламентът обсъжда на първо четене шест законопроекта за промени в Закона за данък добавена стойност за намаляване на ставката на различни стоки и услуги, предава БТА.

  Бюджетната комисия на Народното събрание одобри само законопроекта на управляващите за намаляване на ставката на ДДС за ресторантьорски услуги и за книги от 20 на 9 %.

  Предвидени са и ваучери за почивка с номинална стойност от 210 лв., които да бъдат издавани само на хората на първа линия в борбата с COVID-19 – лекари, медицински специалисти, служители от регионалните здравни инспекции, спешните центрове, МВР, Министерство на отбраната, Агенцията за социално подпомагане и Националното тол управление.

  Отделен законопроект за ваучери за почивка, намаляване ставката за туроператорски услуги, както и за ресторанти и кетъринг обсъждат на първо четене депутатите.

  Внесени са предложения да се намали на 9 % ставката на ДДС на детските храни, предназначени за деца до 3 години, и на детските фармацевтични продукти, включително памперсите.

  Парламентът ще разгледа и предложение за данъчна ставка от 9 % за всички издания на хартиен носител на книги, учебници и учебни помагала.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg