• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Приветствие на Ректора на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов по повод 24-ти май
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ректорМУ

  Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

  Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов отправи празнично приветствие по повод 24 май –Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

  Уважаеми колеги преподаватели,

  учени и студенти,

  уважаеми дейци на културата,

  Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

  24-ти май е празникът, който ни изпълва с вяра, оптимизъм и самочувствие, празникът, който отбелязваме под звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени…“ и отдаваме почит на делото на светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската азбука. Този ден е гордост за всички българи, които с достойнство разпространяват българските букви по света.

  Днешният ден е и личен празник за всеки от академичната общност на Медицински университет – Варна, защото истинското израстване започва с първата научена буква и с първата написана дума, продължава с първата прочетена книга, за да достигне апогея си с личното усъвършенстване в университета, професията и живота.

  Трябва да знаем, че езикът е този, който ни сплотява и ни дава богатство, независимо къде се намираме по света. Силата на нашата писменост, наука и култура е в това, че обединява всички нас, за да станем по-успели с вярата в духовността и силата на знанието.

  Уважаеми колеги, бъдете горди, запазете своята енергичност, позитивизъм и любов към българската наука и култура и продължавайте да предавате знанието на идните поколения!

  Честит празник!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg