• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Салон за красота и обект за бърза закуска във Варна са нарушили противоепидемичните мерки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Маска, ръкавици

  Проверени са 4 сигнала на граждани

  За периода 15.05.2020г. – 21.05.2020г.  служители на отдел “Държавен здравен контрол” извършиха проверки в 168 обекта, във връзка със спазването на противоепидемичните мерки, забраните и ограниченията, разпоредени в Заповедите на Министъра на здравеопазването, съобщават от РЗИ. Проверките са извършени в заведения за хранене и развлечения, хипермаркети и магазини за хранителни стоки, аптеки, салони за красота, магазини за домашни потреби, магазин за дрехи и др.

  Във връзка със спазване на задължителни противоепидемични мерки е връчено 1 предписание на отговорното лице в салон за красота.

  Констатирано е 1 нарушение, касаещо обслужване на клиенти в обект за бърза закуска, без ползване на лични предпазни средства – маска. Във връзка с констатираното нарушение е връчен
  Акт за административно нарушение на физическо лице.

  Обработени през отчетния период са 4 сигнала, постъпили по електронната поща, които са неоснователни. Обработени са 2 сигнала постъпили по телефона, от които 1 е основателен и 1- неоснователен. Сигналите касаят неспазване на противоепидемичните мерки в магазини за хранителни стоки и заведение за бързо хранене.

  Служители на отдел ДЗК са изготвили отговори на запитвания на граждани и юридически лица, постъпили по електронната поща, касаещи въпроси свързани с противоепидемичните мерки, при въведената извънредна епидемична обстановка на територията на Република България.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 8 броя проверки в 2 лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ – 1 в АИППМП и 1
  в Медицински център. Няма наложени санкции.

  От служители на отдел ПЕК са извършени 7 проверки на лечебни и здравни кабинети за спазване на противоепидемичен режим

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg