• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Четирима с наркотични вещества спипаха във Варна за ден
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay.com
  Снимка: Pixabay.com

  Провинилите се са на възраст от 20 до 40 години, всички са познати на органите на МВР

  Четирима са задържани за притежание на наркотични вещества през изминалото денонощие във Варна, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

  На 18.05.2020 г., около 10,25 ч., зад бл. 25 на бул. „Вл. Варненчик“ е извършена полицейска проверка на лицето Ч. Н., на 20 г., известен на МВР , от Варна, при която той предава доброволно пакетче с бяло кристално вещество и пликче със суха тревиста маса. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществата са наркотици – метаамфетамин с тегло под 1 гр. и марихуана с тегло под 1 гр.

  Два часа по-късно , на ул. „Иван Срацимир“ във Варна е извършена полицейска проверка на лицето М. М., на 40 г., осъждан, от Варна. Той доброволно предава пакетче с кафяво прахообразно вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – хероин с тегло под 1 гр.

  Около 21:00 ч. същия ден, в жк „Вл. Варненчик“, в близост до бл. 9, е извършена полицейска проверка на лицето А. И., на 26 г., известен на МВР, от Варна. При проверката лицето доброволно предава: пликче със зелена тревиста маса, 5 и саморъчно свита цигара. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществата са наркотици: метаамфетамин с общо тегло под 1 гр., и марихуана с общо тегло 1,51 гр.

  На 19.05.2020 г., около 09:30 ч., на ул. „Доброволци“ във Варна е извършена полицейска проверка на лицето Д. Я., на 22 г., известен на МВР, от с. Константиново. Той доброволно предава пликче със суха зелена тревиста маса. Лицето е задържано за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – марихуана с тегло под 1 гр.

  По случаите се водят бързи полицейски производства, а след отпадане на основанието, задържаните са освободени.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg