• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Затвор и глоба за 27-годишен наркоразпространител
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд

  27-годишният подсъдим за държане и за разпространение на наркотични вещества Йонко И., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, бе осъден от Варненския окръжен съд на две години лишаване от свобода при първоначално строг режим и 10 000 лева глоба.

  Наказанието на младия мъж бе постановено при условията на съкратено съдебно следствие, поискано от подсъдимия с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Така съдебният състав му определи три години лишаване от свобода, като след редукцията осъденият ще търпи наказание две години лишаване от свобода. В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на над 900 лева.

  Престъпната дейност Йонко извършвал от дома си. Пред вратата на апартамента си оставял в кутия поръчаните му наркотици – марихуана или екстази. В същата кутия клиентите плащали дължимата сума. 1 грам марихуана 27-годишният мъж продавал за 10 лева, толкова клиентите плащали и за грам екстази. При поръчка на по-големи количества Йонко правел отстъпка.

  Стойността на дрогата, която била открита при претърсване в дома му, се изчислява на стойност близо 1800 лева. Намерени били 20 000 лева, електронна везна, гриндер и два мобилни телефона и таблет, с които осъществявал разпространението на наркотичните вещества от дома си.

  27-годишният Йонко И. е осъждан за грабеж и кражба като непълнолетен. След навършване на пълнолетие е осъждан и за държане на наркотици.

  Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg