• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Глоба и условна присъда за нарушаване на карантината
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Свидетелство за съдимост

  37-годишна жена от Варна бе осъдена за нарушаване на мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, което представлява престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение, на подсъдимата бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 300 лева.

  На 21 март тази година, след пристигане от рискова страна – Франция, на основание издадено предписание от Регионална здравна инспекция – София, подсъдимата била поставена под задължителна 14-дневна карантина във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19.

  Тя посочила адрес в гр. Варна, на който трябвало да изпълнява карантинните мерки, но още на 24 март 2020 г. нарушила предписанието на здравните власти по време на извънредно положение и напуснала обявения адрес на пребиваване. Отклоняването от предписаните мерки е установено при извършена проверка от полицейски инспектори на адреса.

  37-годишната жена признава вината си и доброволно приема параметрите на наложеното със споразумението наказание. Съдебният акт е окончателен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg