• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Автобуси с по двама души пътуват от София до Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

  Не се знае докога можем да издържим, разчитаме на диалог с държавата за някакъв вариант, с който да бъдем подпомогнати, заявиха превозвачи

  Българските превозвачи се готвят да пуснат и международните автобуси. Все още обаче интересът към пътуванията е слаб, отчитат от бранша.

  Въпреки това трябва да изпълнят графиците на всички линии заради сключените с общините договори. „В момента в автобуса ни до Варна има двама пътници. Сметките не излизат. Но ние предлагаме и социална услуга, която няма как да прекратим”, обясни пред “Нова телевизия” Георги Атанасов, управител на фирма превозвач.

  Той заяви, че превозвачите изпълняват всички договори, подписани с общините. От бранша обаче трупат огромни загуби. „Не се знае кой докога може да издържи. Разчитаме на диалог с държавата за някакъв вариант, с който да бъдем подпомогнати”, заяви Атанасов.

  Директорът на столичната централна автогара Иван Мирославов обясни, че преди извънредното положение всеки ден са тръгвали около 250 автобуса, а по време на извънредното положение – 17 до 20. Работата постепенно се възстановява и в момента всеки ден от столичната централна автогара тръгват по около 140 автобуса.

  Вече са рестартирани и някои от курсовете до чужбина – например до Гърция. За сигурността на пътниците в купетата на автобусите са монтирани допълнителни филтри, които пречистват въздуха, осигурени са дезинфектанти, рейсовете се дезинфекцират преди и след всеки курс, а пътниците задължително са с маски.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg