• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Спектакли на открито за Деня на детето във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  деца, парти, балони

  На 1-ви и 3-ти юни ще отвори врати за най-малките зрители новата лятна сцена „Зад Театъра“. „Приключения опасни със герои сладкогласни“ и „Приказка за деца“ по Чайковски са първите заглавия в летния афиш.

  Местата са ограничени, а билетите вече са в продажба на касата на ТМПЦ -Варна, и двете прояви са от 18 ч., съобщават от ТМПЦ.

  На самия детски празник – 1-ви юни, е първият спектакъл „Приключения опасни със герои сладкогласни“. Той е един от най-гледаните и обичани спектакли за деца на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

  Мюзикълът за деца и възрастни по текст на Недялко Йорданов с музиката на Хайгашод Агасян е в постановка на Костадин Бандутов. Зрелищните цветни костюми и сценографията са работа на Даниела Николчова, музикален педагог е Малина Михалкова, а шеметните танци са с хореографията на Георги Енчев- Гош.

  В забавните роли на домашни и горски птици и животни влизат варненските актьори Цветина Петрова, Стоян Радев, Николай Кенаров, Константин Соколов, Станислав Кондов, Валери Вълчев, Гергана Арнаудова, Даниела Викторова, Свилен Стоянов, Валентин Митев.

  Празникът ще продължи на 3-ти юни отново на лятна сцена „Зад Театъра“ с продукцията на Държавна опера- Варна „Приказка за деца“ по Чайковски. Историите ще разказва актьорът Стоян Радев. Участват още Константина Тодорова- фагот, Радостин Златинов – кларинет, Лъчезар Апостолов – валдхорна, Надежда Енчева – обой и Красимира Аскерлакова – флейта. Духовият квинтет ще изпълни пиесите от програмния цикъл на П. И. Чайковски „Детски албум”, написан през май 1878 г.

  Лятна сцена Зад Театъра - ТМПЦ Варна

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg