• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Илиан Илиев: БФС предложи мерките за футбола, но се оказа, че имаме само 4 дни за реална подготовка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Лудогорец - Черно море (3)

  „Със сигурност е трудно да си представим, какъв футбол ще се играе след подновяване на първенството, тъй като никой не е изпадал в такава ситуация досега. Има доста неизвестности и за физическото състояние на футболистите, които тренираха самостоятелно, после на малки групи, а и за игровото поведение на отборите.” Това заяви Илиан Илиев в интервю за „Меридиан Мач”.

  „Интересно е какво ще се получи. Надявам се в един момент да не се потвърдят негативните очаквания за повече контузии поради краткото време за подготовка.”, допълни треньорът на Черно море.

  Запитан, какви са най-големите предизвикателства на наложения със заповедите на здравния министър и мерките на БФС режим за тренировки, Илиев каза:

  „В цялата ситуация най-добре е, че се връщаме постепенно към работата във футбола. Мерките само са утвърдени от Министерството на здравеопазването, но са предложени от БФС. Тези, които са ги предложили, трябва в един момент да поемат отговорност за това, че се оказа, че имаме само 4 дни за реална подготовка. Малко хора в мачовата седмица правят контроли. Сега ще има време за по две, а ние насрочихме дори три контроли с риск да се получи още някоя контузия. Според мен трябваше да се започне на 12 юни. Много е кратко времето за подготовка, предвид това каква беше паузата и че след това следва осем месечен период. Имаше запитване до клубовете кога според нас трябва да завърши първенството, но не бе пояснено, че след разрешението за тренировки ще има други ограничения, чието спазване не може да осигури нормален тренировъчен процес. Както и да скачат вкъщи, или на терена да бягат и да прескачат планини, за играчите важен е периодът с контролите. Чува се мнение, че можело да използваме официалните мачове от доиграването за обиграване. Само че кой уважаващ себе си треньор ще загърби представянето в официалните мачове. Нали все пак е налице и състезателният характер в този спорт. Носим отговорност пред ръководствата, пред феновете си… Това е обаче ситуацията и ние трябва да се приспособим към тази действителност. Все пак перспективите до преди месец бяха доста мрачни.”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg