• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съдят измамник, ощетил за близо 26 000 лева варненско дружество
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд

  47-годишният Васил Д. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за извършена измама като продължавано престъпление, от което е нанесена щета на варненско дружество в размер на 25 957 лева.

  През април миналата година 47-годишният подсъдим се свързал с варненско еднолично дружество, което произвеждало контейнери, сглобяеми къщи и фургони. Представил се като собственик на фирма за производство на метални профили и предложил цена, по-ниска със 100 лева от пазарната, за доставка на кухи метални профили. Уговорено било Васил Д. да постави 22 770 кг от тази продукция на цена 25 957 лева с ДДС в рамките на един месец.

  До 29 май 2019 г. – крайния срок, металните профили не били доставени. На 13 юни Васил Д. изпратил 6530 кг профили. Сред тях близо една трета се оказали негодни за употреба. Други 2300 кг направо били върнати като негодни. Така реално Васил доставил 5210 кг метални профили от уговорени и платени 22 770 кг.

  Управителят на варненското дружество сигнализирал органите на МВР, след като Васил Д. не извършил доставката, нито върнал парите.

  Оказало се, че той не е управител на дружеството, а само неин пълномощник. 47-годишният подсъдим е осъждан и срещу него има внесен друг обвинителен акт за измама в големи размери в Районния съд в София.

  До момента сумата на нанесената щета на варненското дружество в размер на 20 018 лева не е възстановена.

  Предстои делото срещу Васил Д. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg