• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пускат извънреден спектакъл за Деня на детето на новата Лятна сцена „Зад Театъра“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  PRIKLUCHENIQ-OPASNI-sybitie

  Така празничните Детски представления ще се играят 3 дни – на 1,2 и 3 юни. Първите два дни – „Приключения опасни със герои сладкогласни“, а третия ден – „Приказка за деца“ по Чайковски. Места има само за 2 и 3 юни, билетите са в продажба на касата на ТМПЦ – Варна.

   Огромен интерес сред варненци предизвика обявяването на първото представление на новата Лятна сцена ТМПЦ – Варна „Зад Театъра“. Първият спектакъл – на Детския празник 1 юни – „Приключения опасни със герои сладкогласни“, отприщи цялата едва сдържана енергия на родителите, които от месеци не са водили на живо представление своите мъници.

  Билетите за 1 юни бяха изчерпани светкавично и от ТМПЦ веднага отговориха на търсенето с втори извънреден спектакъл на 2 юни, пак от 18:00.

  Така още зрители ще могат да видят един от най-гледаните и обичани спектакли за деца на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – мюзикълът за деца и възрастни по текст на Недялко Йорданов с музиката на Хайгашод Агасян в постановка на Костадин Бандутов. Зрелищните цветни костюми и сценографията са работа на Даниела Николчова, музикален педагог е Малина Михалкова, а шеметните танци са с танцьорите от The Center и хореографията на Георги Енчев – Гош.

  В забавните роли на домашни и горски птици и животни влизат любимите варненски актьори Цветина Петрова, Стоян Радев, Николай Кенаров, Константин Соколов, Станислав Кондов, Валери Вълчев, Гергана Арнаудова, Даниела Викторова, Свилен Стоянов, Валентин Митев.

   Вълнуващите си преживявания, свързани със спектакъла „Приключения опасни със герои сладкогласни“, споделя актьорът Стоян Радев, който има и много лична история с това заглавие: „Ние сме участници в едно много шарено, много приказно и много оспорвано състезание от типа на Х фактор или Гласът на България.

  Всичко се случва в рамките на конкурс за песни, а певците са всякакви животни – гарги, магарета, лисици, щъркели, славеи, петли, кокошки… Ние обиколихме страната с този спектакъл миналата година, имахме много голямо турне, ентусиазъм беше огромен. Любопитството беше толкова голямо, че през есента в Пловдив се наложи да играем и два извънредни спектакъла.

  Много музика, много песни, много танци има. А за мен всичко е и много лично, защото в тази пиеса преди почти 30 години беше моят дебют на професионална сцена също под режисурата на Костадин Бандутов.Още дори не бях актьор, но играх петела Димитър, сега еволюирах в Гарван, да видим какво ме чака в следващите години.“

   Лятна1 сцена Зад Театъра - ТМПЦ Варна

  А празникът на Лятна сцена „Зад Театъра“ ще продължи и на 3 юни с продукцията на Държавна опера – Варна „Приказка за деца“ по Чайковски. Спектакълът е по пиесите от програмния цикъл „Детски албум” на великия руски композитор и пренася зрителите в света на едно малко момче, който е обгърнат от красота и музика.

  Любимият актьор Стоян Радев отново е замесен в детския празник – той ще разказва историите, в които се появяват кукли, дървени войничета, чучулиги и… много детски мечти. „Аз съм гост в този спектакъл – споделя актьорът, – поканен съм от петима великолепни музиканти, които свирят прекрасно. Това са Константина Тодорова – фагот, Радостин Златинов – кларинет, Лъчезар Апостолов – валдхорна, Надежда Енчева – обой и Красимира Аскерлакова – флейта.

  Много приятно, музикално приказно настроение обгръща и нас на сцената, и публиката с приказката за едно малко момче. Музиката е за деца от всякаква възраст, да, класическа е, но лека, жива, преминаваща през различни национални теми с непринуденост и елегантност. Ще бъде един час чудесно време за нас и нашите зрители под небето на новата Лятна сцена „Зад Театъра“.

  Елате с вашите малчугани на 1, 2 и 3 юни от 18:00 на новата ни Лятна сцена „Зад Театъра“, за да споделим с усмивка празника на нашите деца!

   Касите на Операта и Театъра работят и в събота и неделя, подробности за работното време и още информация открийте в сайтовете и Фейсбук страниците на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Държавна опера – Варна:

  www.facebook.com/DramaTheatreVarna

  www.facebook.com/OperaVarna

  http://dramavarna.com

  www.operavarna.com

  http://tmpcvarna.com

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg