• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Чехия отваря границите си за пътувания до България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  karlovy-vary-2758110_1280

  От 15 юни ще бъде разрешен свободен достъп до още 6 държави от ЕС, в които епидемиологичната обстановка не буди безпокойство сред медиците

  Чехия планира да отвори на 15 юни границите си за свободно придвижване на своите жители в седем държави членки на ЕС, в които епидемиологичната обстановка не буди безпокойство сред медиците. Това заяви днес външният министър Томаш Петържичек в интервю за в. “Млада фронта днес”, цитирано от БНР.

  “Става дума за Австрия, Унгария, Германия, Словения, Хърватия, Гърция и България”, каза той.

  Пътуването в тези страни ще бъде възможно без необходимост от предоставяне на властите на справка за отрицателни резултати от тест за коронавирус и последващо поставяне под домашна карантина, както и посочване на причините за пътувания при напускане на Чехия.

  В понеделник чешкото правителство ще обсъди възможността за отваряне на границите за свободен достъп до тези седем държави от ЕС. Гражданите на тези страни също ще имат възможност свободно да посещават Чехия.

  От началото на март са установени 9200 случая на заразени с коронавирус в Чехия, включително 56 през последното денонощие. Починали са 319 и са оздравели 6502 души през изминалите три месеца.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg