• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изложба живопис на Явор Витанов редят в галерия “Графит”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  явор витанов

  Експозицията “Настроение” включва над 100 картини и може да се разгледа от 5 до 25 юни

  Изложба живопис на Явор Витанов ще бъде открита във варненската галерия “Графит” на 5 юни. Експозицията “Настроение” включва над 100 картини и може да се разгледа до 25 юни, съобщиха от галерията за Varnautre.bg.

  Явор Витанов е автор на повече от 100 самостоятелни изложби. Роден е на 17 май 1957 година в в село Осен, Община Криводол. Завършил е СПТУ „Максим Горки“ в София. Член е на Сдружението на варненските художници от 1997 г. и от тогава участва със свои творби в почти всички групови изложби във Варна. Картините му са притежание на галерии и частни колекции у нас и в чужбина – Германия, Гърция, Русия, Дубай, Франция, Холандия, САЩ. Работи основно с маслени бои. Повече от 20 години живее и твори във Варна.

  За него няма ограничения в сюжетите. Стари български къщи, лодки, скалисти морски брегове, полски пейзажи, китни възрожденски дворове – всичко е подчинено на експресивността и размаха му, отбелязват анализатори. При Явор Витанов цветовете са чисти и интензивни, последователно редуващи се топли и студени, има таланта да полага мазката на точното място и умело да използва фактурата като изразно следство.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg