• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Глобиха румънския премиер
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  орбан

  Не носел маска и пушел на закрито

  Румънският премиер Людовик Орбан плати 3000 леи глоба (690 долара) в събота за нарушаване на собствените си ограничения за коронавируса, защото не носи маска за лице и пуши на закрито, съобщи държавната агенция Agerpres, цитирана от News.bg.

  Снимка, която стана популярна в социалните медии, показва Орбан в кабинета му, седнал около маса с няколко други членове на кабинета, пушейки цигара, докато никой от тях не носеше маски. Маските им бяха хвърлени на масата.

  В изявление Орбан призна за нарушаване на правилата, като заяви, че някои членове на кабинета се събраха в неговия офис след дълъг работен ден на 25 май, 57-ия му рожден ден, съобщава Reuters.

  “Премиерът знае, че правилата трябва да се спазват от всички граждани, независимо от тяхната позиция. Ако законът бъде нарушен, санкциите трябва да бъдат наложени “, цитира агенцията.

  След 60 дни строго заключване по време на извънредно положение, което изтече на 15 май, правителството на Орбан нареди 30-дневно състояние на предупреждение, когато носенето на маски става задължително в градския транспорт и в затворените обществени пространства. Пушенето на закрито в Румъния е забранено от 2016 г.

  Ресторантите с места за отдих на открито трябва да се отворят при строги ограничения в понеделник. Румъния съобщи за 19,133 случая на новия коронавирус в събота, 151 случая повече в деня и 1 253 смъртни случая.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg