• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  50 весели секунди с децата на Карин дом
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  карин дом
  Снимка:Карин дом

  Карин дом е организация с нестопанска цел, основана през 1994г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов. От 1996г. Карин дом стартира работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални потребности. През годините Карин дом се развива и израства като терапевтичен център за деца със специални потребности, в който работят висококвалифицирани специалисти: кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специални педагози, социални работници.

  сграда
  Снимка: Карин дом

  Основните ни дейности се реализират чрез: Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални нужди и техните семейства (за деца от 3 до 8г.), Център Ранна интервенция (за деца от 0 до 3г.) и Център за семейно-медиирана интервенция (за деца от 2 до 7г.).

  ICO_0648
  Снимка:Карин дом

  Карин дом развива и обучителна дейност като предоставя квалифицирани обучения на организации и специалисти чрез своя Обучителен и ресурсен център. Годишно Карин дом подкрепя над 300 деца и семейства и обучава над 1200 специалиста.

  Фондация „Карин дом“ с подкрепата на Фондации VELUX, Община Варна, Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България и OPTIMISTAS организираха международен конкурс за нова сграда на Карин дом, който бе спечелен от архитектурно студио от Берлин.

  Миналата година Община Варна дари на „Карин дом“ имот от 2450 кв. м. на ул. „Дойран“, където ще бъде реализиран проекта за нов модерен комплекс за социално-здравни и образователни услуги за деца с увреждания и техните семейства.

  Новата сграда на “Карин дом” ще бъде триетажна, със застроена площ от около 600 кв. метра, което е около 25% от терена. Останалата част ще бъде дворно място със зелени площи и дървета. Комбинацията от функционалност и изпълнимост е бил водещият критерий за избор на проекта.

  нова сграда
  Снимка:Карин дом

  Видеолекциите за родителите от специалисти на Карин дом, на които ще получите отговор на въпроса :

  Има ли място за притеснение в развитието на моето дете ? , може да гледате тук.

  Специалистите на Карин дом са подготвили и видео на тема музика вкъщи и музикална терапия в Карин Дом, което може да  гледате тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg