• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Прокопават траншеята по дъното на Варненското езеро (снимки)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  DCIM100MEDIADJI_0130.JPG

  Прокопаване на траншеята по дъното на Варненското езеро за полагане на тръбопровода се извършва в момента в южната част на трасето, извън фарватера. Удълбочаването се прави от минус 2 до минус 13 метра, работим активно, ползваме и специализиран плаващ кран за драгажните дейности, обясни Христо Николов, главен инженер на фирма „Хидроремонт – ИГ“, която извършва подводните ремонтни дейности. Вече е премахнат дефектиралият участък от тръбопровода. Парчето – около 270 м, бе извадено, доставена е новата част, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

  DCIM100MEDIADJI_0141.JPG
  Снимка:Община Варна

  Авариралият тръбопровод е изграден от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и въведен в експлоатация през 2011 г. Предназначението му е да прехвърля отпадъчните води от кварталите „Аспарухово“ и „Галата“ през Варненското езеро в канализационната система и ПСОВ-Варна.

  DCIM100MEDIADJI_0135.JPG
  Снимка:Община Варна

  По данни на ВиК Варна в момента отпадъчните води преминават през механично пречистване в КПС-Аспарухово преди да попаднат в аварийния тръбопровод.

  Агрегатите и системите с аерационно, механично и друго съпътстващо оборудване са в непрекъснат работен режим, като се осигурява необходимото механично пречистване на водите.

  1 коментар

  1. Валентина Иванова от Варна

   Много хубав мъж Христо Николов жалко че ме уволни

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg