• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Събират пластмасовите капачки в събота пред Катедралата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Kapa4ki 06.06.20

  Гарантирано е спазването на всички противоепидемични мерки, няма да има забавления за децата, за да се избегнат струпвания на хора

  Поредното издание на кампанията по събиране на пластмасови капачки “Аз вярвам и помагам” ще е тази събота на площада пред катедралния храм “Свето Успение Богородично” във Варна, съобщават организаторите. Събитието ще се проведе от 09:00ч до 16:00ч, като ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

  Всеки желаещ ще има възможност да донесе своите пластмасови капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране, а със събраните средства отново ще се закупи медицинска апаратура в помощ отделенията по неонатология, родилните отделения и детска хирургия в които се лекуват деца от цяла Североизточна България.

  Във връзка с извънредната обстановка събитието ще протече по различен начин спрямо предходните събития. “Предварително ще бъдат обособени няколко отделни коридора на разстояние един от друг позволяващо по-лесното и безопасно преминаване на всички хора, които дойдат да предадат своите капачки. Разстоянието между предаващите капачки ще бъде минимум 1,5 м, а доброволци ще помагат през целият ден на всеки, който дойде с по-голямо количество капачки.

  По време на събитието на площада ще има възможност отново всеки да паркира за кратко и да разтовари своите капачки, а органи на МВР, КАТ и Общинска полиция ще контролират безаварийното влизане и излизане от площада. За всички доброволци ще има предварително подготвени лични предпазни средства (индвивидуални маски за многократна употреба и ръкавици), а за всички посетители и присъстващи ще има подсигурени дезинфектанти за ръце.

  Молбата към всички родители, които желаят да присъстват на събитието е по възможност да НЕ водят децата си, тъй като по време на това събитие НЯМА да има организирани снимки с “Капачкомен”, “Принцесата на капачките”, “Училище по рециклиране” и други.

  Организирането на предстоящото събитие тази седмица е с насока да успеем да съберем капачките, които всеки положил усилие да съхранява и по възможност да освободим пространствата за нови количества”, разказа Владислав Николов – инициатор и председател на първата кампания за събиране на пластмасови капачки в България в помощ на недоносените бебета под надслов “Аз Вярвам и Помагам”, която стартира от град Варна през 2015г.

  118 tona kapachki Varna

  “Благодаря на всеки, който подкрепя кампанията, събира капачки и заедно с това ни помага да спасяваме детски животи! Желаем здраве на всички! Продължаваме обединени!”, каза още Владислав Николов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg