• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  8,8 милиарда долара са дарени за имунизации на бедни деца по света
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  спринцовка, инжекция, ваксина

  Ще бъдат обхванати също здравните работници и рисковите групи

  Световният алианс за ваксини и имунизации (GAVI) съобщи днес, че е събрал 8,8 милиарда долара от правителства, компании и филантропски организации за финансиране на имунизационните й програми от 2021 до 2025 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

  На виртуална среща на върха в Лондон алиансът каза, че тези обещани средства ще “помогнат за имунизирането на още 300 милиона деца в най-бедните страни по света срещу болести като морбили, полиомиелит и дифтерия”.

  Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс отпуска 1,6 милиарда долара, предаде ТАСС. Европейската комисия предоставя 300 милиона евро за следващите пет години, Германия – 600 милиона, Франция – 500 милиона, Нидерландия – 325 милиона, Италия – 120 милиона, Швеция – по 34 милиона евро на година. Великобритания по-рано обеща за пет години да отпусне за нуждите на алианса 1,65 милиарда лири.

  Сред дарителите са още Япония, Саудитска Арабия, Катар и Австралия. Алиансът събра 567 милиона долара за закупуване на бъдещи ваксини срещу заразата. Това ще помогне за осигуряването на достатъчно дози за имунизиране на здравните работници и рисковите групи в бедните страни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg