• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Отлагат за догодина световното по тенис на маса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  table-tennis-1208378_1280

  От Международната федерация по тенис на маса обещават финансова подкрепа на национални асоциации и състезатели, засегнати от COVID-19

  Световното отборно първенство по тенис на маса в Пусан, което в условие на пандемията от COVID-19 бе отложено за трети път за датите 27 септември – 4 октомври, няма да се проведе през 2020 г., обявиха от централата на ITTF. Домакините от южнокорейския град са помолени да предложат дати в началото на 2021 г. Решението е продиктувано от факта, че в края на септември повечето отбори няма да могат да пътуват и по този начин да участват в шампионата на планетата.

  След като се получи информация по отношение на световното първенство и като се има предвид отлагането и на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, през следващите седмици Изпълнителният комитет на ITTF ще преразгледа отново календара си за 2021 г.

  От ITTF се надяват, че през последното тримесечие на тази година ще могат да се проведат по-голямата част от регионалните турнири и шампионати.

  Изпълнителният комитет на ITTF и с активното участие на Комисията на спортистите към федерацията е ратифицирал корекции на квалификационните системи за олимпиадата и параолимпиадата в Токио. След като бъдат потвърдени от LOC и IPC те ще бъдат и официално обявени.

  От ITTF обещават финансова подкрепа на национални асоциации и състезатели, засегнати от COVID-19. От ръководството на федерацията подчертават политиката си за нулева толерантност към всяка форма на дискриминация.

  Следващото заседание на шефовете на световния тенис на маса ще бъде на 23 юни 2020 г., на което ще бъде разгледан нов доклад на специалната комисия, сформирана да следи всички последици от COVID-19.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg