• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Хиляди се включиха в инициативата “Аз вярвам и помагам” във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка Varnautre.bg
  Снимка Varnautre.bg

  Събитието премина при спазване на всички противоепидемични мерки

  Хиляди варненци за пореден път се включиха в кампанията “Аз вярвам и помагам”, чието начало бе поставено точно в морския град. За пета поредна година на площада пред катедралния храм “Свето Успение Богородично” се стекоха граждани от всички възрасти, както е представители на различни институции и обществени учреждения, за да покажат своята съпричастност и да донесат събраните пластмасови капачки, след предаването на които се закупува болнична апаратура.

  кампания1

  Очакванията са и от това издание на кампанията да се съберат около 20 тона капачки.

  кампания5

  Проявата премина при спазване на всички противоепидемични мерки, а от община Варна съдействаха за осигуряване на обществения ред.

  кампания2

  Поставени бяха ограждения, които да осигуряват дистанция между чакащите, но благодарение експедитивната работа на доброволците, нямаше скупчване на хора, въпреки многото желаещи да се включат в кампанията.

  кампания3

  Благодарен съм на организаторите на инициативата, които не само подпомагат болничните заведения във Варна, но и съдействат за екологичното образование на подрастващите. Щастлив съм, че все повече хора се включват в кампанията, коментира пред Радио Варна кметът Иван Портних.

  кампания4

  Въпреки предупреждението, че през тази година няма да има забавления , за да се избягва скупчване на хора, много от родителите бяха довели и децата си, за да са съпричастни с инициативата. Снимките за спомен този път бяха пред сърце, пълно с капачки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg