• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Международната фармацевтична организация отличи Факултета по фармация за добрите практики на обучението по време на COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  MFO_otlichi_FF
  Снимка:МУ-Варна

  Международната фармацевтична организация отличи Факултета по фармация за добрите практики на обучение по време на COVID-19. Факултетът попадна сред деветте най-добри факултета в света, които реагират своевременно на създалата се ситуация и успяват да предоставят на студентите си адекватно обучение. Факултетът по фармация на МУ-Варна е член на FIP (International Pharmaceutical Federation  ) oт 2017 г.

  На 13 март българското правителство обяви извънредно положение, за да ограничи разпространението на COVID-19. В тази сложна ситуация бе предизвикателство за всички учебни заведения да осигурят безопасността на студентите и в същото време да им бъдат предоставени възможности да завършат образованието си без прекъсване при пълноценен учебен процес.

  МУ-Варна въведе изцяло електронно обучение. Университетът е оборудван с най-модерните технологии за осигуряване на виртуално обучение и образование. Със съвместните усилия на ръководството, членовете на академичния състав и експертите от Центъра за електронно и дистанционно обучение студентите от всички специалности на Медицински университет – Варна продължиха обучението си съгласно утвърдения график чрез системата Blackboаrd. Лекциите и семинарите се провеждаха онлайн в реално време във виртуална класна стая, използвайки всички налични ресурси.

  Екипът на академичното ръководство подкрепи отговорното отношение на студентите и техния принос в борбата срещу COVID-19 като доброволци и реши да признае отделеното им време и усилия като част от преддипломния стаж.

  Вероника Стоянова

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg