• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Инвестиционното предложение за хотел в Алепу е минало през екооценка и не е обжалвано
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  алепу

  Инвестиционното предложение за изграждане на курортен комплекс в Алепу е минало през екооценка и не е обжалвано, съобщава ABCnews.bg, като се позовава на данни от РИОСВ-Бургас. Имотът попада в границите на защитена зона BG0001001 „Ропотамо” за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна и защитена зона BG0002041 „Комплекс Ропотамо” за опазване на дивите птици.

  РИОСВ- Бургас е провела процедура по реда на чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие чрез изискан доклад за оценка на съвместимостта на инвестиционното предложение с предмета и целите на опазване на защитените зони. Процедурата е приключила с Решение № БС-10-ОС/29.12.2017г., с което инвестиционното предложение е съгласувано.

  Решението не е обжалвано в законоустановения срок и е влязло в сила. Имотите, предмет на инвестиционното предложение, попадат в устройствена зона за курорт и допълващи дейности съгласно ОУП на Община Созопол, който е преминал през екологична оценка и оценка за съвместимост в МОСВ.

  Във връзка със заложени условия в Решение №БС-10-ОС/29.12.2017 г., РИОСВ възложи геодезическо заснемане за изясняване дали по време на строителните дейности е увредено местообитание 2110 от защитена зона „Ропотамо“.  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg