• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненският клуб “Комфорт” единствен с медали при мъжете и жените от държавното по тенис на маса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Komfort

  След подновяване на първенството при подрастващите ще е представен при всички възрасти

  Варненският клуб по тенис на маса “Комфорт” е единственият у нас, който спечели медали и при мъжете и при жените, след като от Българската федерация по тенис на маса взеха решение за преждевременно прекратяване на шампионата кръг преди края и обявяване на временното класиране за окончателно. Така “Комфорт” спечели бронзовото отличие при мъжете и изпълни целта, която си беше поставил в началото на сезона.

  Komfort_maze

  Медалът е първи за СКТМ “Комфорт” при мъжете от 1993 година насам. Любопитното е, че в състава голяма част от състезателите бяха юноши,

  tenis-na-masa

  а лидерите на тима Стоян Поппетров и Иво Йорданов допуснаха една единствена загуба на двойки.

  Стоян и Иво

  Поради преждевременното прекъсването на първенството, женският отбор остана със среброто не получи шанса да защити титлата си, но въпреки това СКТМ “Комфорт” продължава да бъде най-успешният варненски клуб при дамите с 8 шампионски титли, както и едиственият клуб във Варна с представителен тим при мъжете и жените.

  Komfort_zeni

  Той е и един от малкото в България в това отношение, като единствено пловдивският “Стоянстрой” може да се похвали с представителни формации и при двата пола в елитната група.

  При подрастващите държавните първенства ще бъдат подновени през есента, с което ще бъде завършен сезон 2019-20г., а СКТМ “Комфорт” ще бъде представен във всички възрастови групи. “Доволен съм от представянето на клуба през тази година. Горд съм, че продължаваме да развиваме детско-юношеските формации, което е една от мисиите, които сме си поставили, заедно с треньорския щаб и ръководството на клуба”, заяви за Varnautre.bg главният треньор на СКТМ “Комфорт” Стоян Поппетров.

  Стоян1

  “С бронзовия медал при мъжете постигнахме целта, която си бяхме поставили в началото на сезона. При дамите изпуснахте титлата за малко, но сребърният медал също е добро постижение за нас, предвид факта, че подновяваме състава и се стремим да разчитаме предимно на наши кадри в представителните тимове”, допълни той.

  Стоян

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg