• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Каракачанов: Няма да правим компромиси с бойните способности на армията
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Каракачанов
  Снимка: Министерство на отбраната

  В периоди след криза, има световни конфликти и напрежения, предупреди министърът на отбраната

  „Нямаме абсолютно никакво намерение да правим компромиси с бойните способности на армията и задълженията, които тя трябва да изпълнява“. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес на зенитен полигон Шабла пред журналисти. Той наблюдава действията на военнослужещите, които участваха в заключителния етап на съвместните бойни и експериментални стрелби по въздушни и надводни цели на зенитния полигон на Военновъздушните сили край с. Шабла.

  Министърът на отбраната Красимир Каракачанов подчерта, че именно в периоди след криза, има световни конфликти и напрежения в различни точки на света, а напрежението и на Балканите, и в Близкия Изток, и в Черноморския регион е един постоянен проблем. „Следователно нямаме право да разсъждаваме по начина, по който някои абсолютно популистки го правят: Дайте да съкратим бюджета на армията и да го раздадем някъде“, подчерта министър Каракачанов.

  В отговор на въпрос министърът на отбраната каза, че ще се навакса забавянето на модернизационните проекти за нова бойна машина и нови кораби за Военноморските сили, причинено от пандемията от коронавирус и невъзможността да се водят преговори.

  Той допълни, че за да имат повече летателни часове пилотите, трябва да има повече изправна техника. „През последните няколко години ние правим всичко възможно да възстановим и да въведем в експлоатация всички летателни платформи“, припомни министър Каракачанов.

  Обмисля се кампанията „Бъди войник“ да бъде възобновена през септември, каза още той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg