• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  От Босна и Херцеговина искат тренировъчни лагери на “Спортпалас”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  кралев

  Сътрудничеството между двете държави в областите на младежта и спорта бе обсъдено между министър Красен Кралев и посланика Здравко Бегович

  Посланикът на Босна и Херцеговина Н.Пр. Здравко Бегович показал силен интерес към Национална спортна база „Спортпалас” във Варна, съобщава в профила си в социалните мрежи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. “Той се обърна към мен с молба за съдействие за организирането на тренировъчни лагери на представители на различни видове спортове. От своя страна предложих на Н.Пр. Здравко Бегович да посети базата през летните месеци, за да се запознае обстойно с условията, които предлага „Спортпалас“, уточнява Кралев.

  По време на срещата между двамата е обсъдено също как двете държави се справят с предизвикателството COVID-19, дискутирани са бъдещи планове за партньорство. “Важна стъпка от укрепването на близките отношения между България и Босна и Херцеговина е подписването на Меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта. Според Бегович заедно с министъра на гражданските въпроси на Босна и Херцеговина Анкица Гуделевич, която отговаря за ресорите „младеж“ и „спорт“, можем да обменим идеи за съвместна работа по различни проекти. Аз отправих покана към Гуделевич за официална среща в България. Също така уверих посланика, че ММС ще сподели опита си при провеждане на редица състезания, спортни лагери и други активности” отбелязва още министър Красен Кралев.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg