• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Преговорите за новите кораби на ВМС се подновяват на 16 юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Тактическо учение на ВМС в Черно море (12)

  Това разкри министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Варна

  На 16 юни се възобновяват преговорите за изграждането на новите многоцелеви патрулни кораби за ВМС. Останалите проекти за модернизация – за авиацията и сухопътните войски, също продължават. Това увери във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства във Висшето военноморско училище “Никола Йонков Вапцаров” на ритуала в Деня на курсантското самоуправление, при който петокурсници поемат управлението на на най-старото военно училище у нас.

  Освен модернизацията на армията Каракачанов коментира пред кореспондента на БНР във Варна Даниела Стойнова и повишаването на заплатите на военните догодина с 10 процента, както и предвидeното увеличение на бюджета за военните училища.

  Парите за проекти и заплати в армията няма да бъдат намалени въпреки кризата, породена от Covid-19, заяви министърът и потвърди, че от догодина възнагражденията на всички военни ще бъдат увеличени: “В бюджета за следващата година ще има 10% увеличение за военнослужещите и сме предвидили увеличаване на бюджета на военните училища, защото, както виждате, тук се създават бъдещите офицери”.

  Министър Каракачанов се надява преговорите по детайлите на договора за новите патрулни кораби за флота да минат успешно, като обясни, че забавянето на разговорите с фирмата-победител е заради пандемията от коронавирус.

  Той коментира и състоянието на авиацията: “Докато не се превъоръжим с нови изтребители, МиГ-29 остава основният вариант, посочи той. Няма да позволим авиацията ни да бъде приземена”, категоричен е Каракачанов.

  По-късно министър Каракачанов откри Център за обучение с корабни спасителни средства на Висшето военноморско училище.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg