• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Акция по кръводаряване ще се проведе в Бяла
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  кръводаряване

  На 18 юни /четвъртък/ от 09:00 до 13:00 часа в спешния център в град Бяла ще се проведе доброволна акция по кръводаряване съвместно с мобилен екип на Регионалния център по трансфузионна хематология – Варна, съобщават от Община Бяла. Апелът на организаторите е най-вече към здравите хора на възраст между 18 и 65 години, които живеят, учат или работят на територията на общината.

  В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители и се използва при планови и спешни хирургични интервенции, за лечение на пациенти с остри кръвозагуби причинени от травми, при тежки изгаряния, злокачествени заболявания, както и при пациенти с различни вродени анемии и хемофилии.

  Кръводаряването е полезно, а манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя. Най-рядката кръвна група е тази, която в момент на спешност е в критична наличност. Само 450 мл дарена кръв могат да спасят три човешки живота!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg