• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ТМПЦ – Варна се включва във Френския празник на музиката на 21 юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  1- Opera_Varna

  Видео поздрав с откъси от опери на френски композитори и кратък безплатен концерт на Лятна сцена „Зад Театъра“ ще зарадват меломаните във Варна

  ТМПЦ – Варна и тази година подкрепя едно от най-мащабните международни събития, свързани с френската култура – Празника на музиката, който се провежда всяка година на 21 юни. Идеята възниква през 1982, като в центъра на събитията е призивът «Faites de la musique, Fête de la musique» (Правете музика, Празник на музиката).

  Празникът въвлича безплатни изпълнения на професионални музиканти и любители в различни стилове и жанрове на музиката – от класиката до рока, джаза, шансона и фолклора. През 1985 г. Празникът на музиката преминава границите на Франция по повод на Европейската година на музиката, за да достигне сега до повече от 100 държави на 5 континента, като се организира по инициатива на френската културна мрежа по света.

  157-VS-Carmen-Darjavna-opera-Varna-2007

  Във Варна по традиция Празникът се провежда по инициатива на Франкофонски център Варна със съдействието на Община Варна.

  Държавна опера – Варна се включва в Празника на музиката онлайн и на живо. Видео поздрав от ТМПЦ – Варна за Френския празник на музиката събира красиви моменти от спектакли – операта „Кармен“ от Жорж Бизе, „Проклятието на Фауст“ – драматична легенда от Хектор Берлиоз и „Граф Ори“ – опера от Джоакино Росини.

  Точно в 12:00 на 21 юни, неделя, на подиума на Лятна сцена “Зад Театъра“ кратък безплатен концерт ще зарадва меломаните с арии от популярни произведения, свързани с френската музикална култура. Ще ги изпълнят солистите на Държавна опера – Варна: Гео Чобанов, Жана Костова, Евгений Станимиров, Димитринка Райчева. Ще има и онлайн стрийминг на събитието, на Фейсбук страницата на Варненската опера – https://www.facebook.com/OperaVarna

  Повече информация за предстоящите събития на Държавна опера – Варна открийте в сайта и Фейсбук страницата:

  www.facebook.com/OperaVarna

  www.operavarna.com

  http://tmpcvarna.com

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg