• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нигерийски екип открил ваксина срещу коронавируса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  тест, коронавирус, ковид, covid

  Тя е насочена към африканците, но също така ще работи и за други раси, убедени са учените

  Екип от нигерийски учени обяви откриването на превантивна ваксина срещу новия коронавирус, съобщиха местните медии, цитирани от “Анадолската агенция” и агенция “Фокус”.

  “Удовлетворени сме да доставим решение за такава глобална пандемия. Ние сме готови да направим всичко възможно и да превърнем ваксината в реалност”, коментира ръководителят на изследователската група за COVID-19, д-р Оладипо Колаволе.

  “Ваксината е истинска. Ние сме я тествали няколко пъти. Тя е насочена към африканците, но също така ще работи и за други раси. Ще работи. Това не е фалшива новина. Това е резултат от решителността ни. Отне ни много научни усилия”, каза Колаволе пред репортери в университета „Аделеке“ в нигерийския щат Еда в петък.

  “Популацията на тези, които се нуждаят от ваксини, е повече от тази, която се нуждае от лекарства. Ето защо изследванията бяха насочени към ваксина”, отбеляза той.

  Колаволе каза, че неговият екип е работил много върху генома на вируса от проби от цяла Африка, за да подбере най-добрите потенциални кандидати за ваксина. Той добави, че ще са необходими минимум 18 месеца, за да се пусне ваксината за широко приложение, поради голямо количество изследвания, анализи и одобрения, изисквани от медицинските власти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg