• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Тома Биков: От компромати няма време за дебат за важните теми
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Тома Биков

  „НСО е деликатна система и има потенциал за предизвикване на общественото внимание към нея. Факт е, че през последните години скандалите там зачестяват. Не може да се каже, че мястото на НСО е намерено“. Това коментира пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

  По думите му случващото се със снимките и дроновете не помага на политическия дебат.

  „От компромати не остава време да се води дебат за важни неща като сериозната икономическа криза, влизането в чакалнята на еврозоната и в Банковия съюз. Това са по-сериозните теми. Българската публична среда започна да бъде подвластна на фейсбук профила на един или друг бивш олигарх, започва съзнателно или не да обслужва подобни разговори, които са за съдебната система, а не за политическата. Всички губим… Говори се за хипотези, не за факти“, заяви той.

  „Ако Васил Божков е станал борец срещу корупцията, много по-ефективно е той да се върне в България и да свидетелства пред съда, да бъде в ролята на защитен свидетел… Г-н Божков е подсъдим и има право на своята защита. Неговата цел е да вкара своята защита в полето на политиката и този процес да се превърне в политически процес. Едва ли не това е новият Никола Петков или Г. М. Димитров. Г-н Божков иска много бързо да мине в този режим на човек, преследван заради политическите си убеждения. 30 години той не е показвал отношение към политически дебати. Очевидно целта му е този дебат да не се води в съда, а в полето на политика. От това няма да спечели нито политиката, нито съдът… Тук става въпрос за криминален случай, а не за политически казус“, коментира още Биков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg