• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Регионална среща „Равни шансове за малките хора в България“ ще се проведе във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  конференция, събитие

  Национална организация „Малки български хора“ реализира проект „Равни шансове за малките хора в България“, финансиран със средства от ОПРЧР. По проекта е изграден единствения по рода си център по въпросите на малките хора в България за Балканския полуостров и трети в Европа, съобщиха от Областна администрация-Варна.

  В центъра се предоставят комплекс от социални услуги, рехабилитация, насочване към компетентни институции и клиники, временно настаняване, работят екип от социални работници, рехабилитатор, психолог. Важна част от проекта е осведомеността и провеждането на срещи за създаване на устойчиво партньорство, изграждане на мрежа за взаимопомощ и др.

  Във връзка с това на 26.06.2020г. /петък/ от 11,00 часа в сградата на областна администрация Варна ще се проведе регионална среща за сътрудничество и партньорство с месната власт и медии, на която ще се представят екипа и проекта, обсъждане на уменията на малките хора, представяне на европейски примери за социално приобщаване на малките хора.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg