• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Глоба и условна присъда за 34-годишна от Шкорпиловци, нарушила карантината
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Свидетелство за съдимост

  Три дни след пристигането си от рискова дестинация посетила магазин за хранителни стоки

  Съдът одобри постигнато в съдебна зала споразумение между страните и осъди 34-годишна жена от Шкорпиловци затова, че на 26 март т.год. нарушила мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората – престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. На подсъдимата бе наложено условно наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 300 лева.

  34-годишната жена на 23 март тази година кацнала на летище Варна с полет от рискова страна – Германия, като още тогава била поставена под задължителна 14-дневна карантина, съгласно издадено предписание от Регионалната здравна инспекция. С предписанието тя била уведомена за наказателната отговорност, която носи при неизпълнение на задължението да не напуска адреса, посочен от нея за пребиваване по време на 14-дневния карантинен срок. Само три дни по-късно – на 26 март 2020 г. подсъдимата нарушила предписанието на здравните власти по време на извънредно положение и била засечена извън дома си, на публичното място – магазин за хранителни стоки, като за нарушението незабавно била уведомена полицията.

  34-годишната жена е неосъждана. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага, съобщават от пресцентъра на Варненския районен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg