• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  „Монтажът на моя филм“ тази вечер на Лятна сцена зад Театъра
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Монтажът на моя филм 3

  Прогнозата за хубаво време обещава среща под звездите с постановката на Деси Шпатова по романа, станал основа на хитовия филм „Наръчник на оптимиста“ с Брадли Купър, Дженифър Лорънс и Роберт де Ниро.

  Фейсбук игра с билет за спектакъла, който е красива любовна история, разказана с много танци, може да донесе едномесечна карта за тренировки при Гоош в популярния танцов клуб The Center.

  Един търсен от младата публика на Варна спектакъл излиза на открито днес. „Монтажът на моя филм“ – Театрална адаптация по романа „Наръчник на оптимиста“ от Матю Куик на режисьорката Деси Шпатова ще се играе на Лятна сцена Зад Театъра от 21:00.

  В спектакъла на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ участват Станислав Кондов, Цветина Петрова, Веселина Михалкова, Стоян Радев, Полина Недкова, Ненчо Костов и Симеон Лютаков. Сценографията е на Христина Дякова, музиката на Петър Дундаков, хореографията на Никола Йорданов – един от водещите артистите на The Center.

  Много по-известен от романа е филмът по него – „Наръчник на оптимиста” с участието на Брадли Купър, Дженифър Лорънс (получила Оскар за най-добра женска роля) и Робърт Де Ниро. Деси Шпатова се вглежда внимателно и в романа, и във филма и разказва по свой начин историята на Пат, който след няколко години в психиатрична клиника е принуден да живее отново при родителите си, без съпругата си, без работата, без къщата и спомените си.

  Спектакълът ни прави свидетели на това как той отново започва да гради живота си, намирайки обратния път към себе си. Спътници в това пътуване са новият му психотерапевт, фитнесманията и една загадъчна млада жена – Тифани, обсебена от идеята да спечели конкурс по „Танци против депресията“.

  „Драматургичната адаптация на романа, озаглавена „Монтажът на моя филм“, подзаглавие в самия роман, следва сюжетния ход на романа – споделя пред Виолета Тончева Деси Шпатова, – като поставя във фокус проблема на героя на нашето време – съвременният социопат, страдащ от невъзможността да приеме реалността и да се адаптира към нея, като я замества със своите фикции.

  В известен смисъл всички герои са версии на този социопат – родители на Пат, самият той, Тифани и техния приятелски кръг. Всеки има изграден свой микросвят, чрез който може да влезе в контакт със средата – футболната страст, фитнес манията, обсесията от танците и психотерапията. Дейности, които заместват общуването, живот, който се случва в паралелни активности – това е парадигмата на днешния човек, чийто връзки с реалността изтъняват. Все пак любовта се оказва възможния изход от клаустрофобичността на нашето его.“

  За да отговори на интереса на младата публика във Варна Театърът разиграва Фейсбук игра с билет за спектакъла. Тя може да донесе на късметлиите атрактивна месечна карта за тренировки при Георги Енчев – Гоош в най-популярния танцов клуб на морския град – The Center.

  Билетите са на цена 15 лв., с 20% отстъпка за учащи и пенсионери. Телефон за резервации: 0886829410.

  Билети на Касата на Театъра и онлайн.

  Фестивален и Конгресен Център Варна.

  EVENTIM: https://bit.ly/МонтажътИвентимЮни

  Още за спектакъла – в сайта и Фейсбук страницата на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна:

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg